top of page

Metakognitiv og kognitiv psykolog

Mit navn er Silke Rosenørn. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2013 og autoriseret af Psykolognævnet i 2016. Jeg har specialiseret mig i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi, og er MCT Institute™ registreret terapeut. Jeg har mange års praksiserfaring med terapi med unge og voksne, hvilket jeg brænder for og er meget passioneret omkring, og har hjulpet hundredvis af mennesker godt videre i livet. 

 

I mit arbejdsliv som psykolog har jeg hjulpet mennesker med angst, OCD, depression, stress, lavt selvværd, krise, sorg, autisme, ADHD, og tankemylder med en generel tendens til bekymring og grubleri. Foruden individuel terapi har jeg også erfaring med pårørende samtaler, forældresamarbejde, supervision samt ledelseserfaring.

Jeg har i mange år arbejdet med kognitiv adfærdsterapi, som er en yderst effektiv og evidensbaseret terapiform (dvs. at forskningsstudier dokumenterer terapiens effekt ift. behandling af forskellige psykiske problemstillinger). Jeg har sidenhen uddannet mig inden for metakognitiv terapi, hvor jeg er certificeret i den 2-årige uddannelse hos ophavsmanden til metakognitiv terapi, Adrian Wells.

 

Metakognitiv terapi er ligeledes en evidensbaseret terapiform, som har vundet frem de senere år, og jeg er særligt begejstret for effekten af metakognitiv terapi til generaliseret angst, obsessiv OCD, depression og tankemylder. Her gør metoden virkelig en stor forskel.

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby Psykolog Silke Rosenørn

Fortiden, fremtiden, nuet

Vi mennesker kan ofte komme til at sidde fast i fortiden i vores tanker ved at ruminere og gruble over ting, der er sket. Og lige såvel kan vi faktisk sidde fast i fremtiden, i form af overdrevne bekymringer om, hvad der kan ske. På den måde kan vi, enten bevidst eller ubevidst, komme til at sidde fast i vanedannende tanke, følelses- og adfærdsmønstre samt tænkningsstile som øger psykisk lidelse, dræner os for energi, nedsætter vores livskvalitet samt fratager os nærvær i nuet og i vores relationer.

I terapien vil jeg hjælpe dig med at blive mere opmærksom på disse mønstre og tænkningsstile. Og med konkrete øvelser fra enten kognitiv adfærdsterapi eller metakognitiv terapi, vil jeg guide og støtte dig i mere hensigtsmæssige strategier, som du kan øve mellem sessionerne. Så du får passet godt på dig selv og dit mentale helbred, og henover tid vil opleve at få mere energi, overskud samt frihed til at leve i nuet med en øget grad af nærvær, trivsel og livsglæde til følge. 

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby terapi
Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby skrivebord

Terapi i trygge og strukturerede rammer

Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, som den du er - med en imødekommende, nærværende og positiv energi fra min side, så du kan føle dig tryg i forhold til at åbne op og tale frit, om det du oplever som svært i dit liv. Det som er grunden til, at du har opsøgt en psykolog. 

 

Terapien skal være meningsgivende for dig, og have et klart formål. Vi vil derfor typisk i første samtale, og med en åben nysgerrighed fra min side, sammen afdække, hvilken problemstilling, du aktuelt ønsker hjælp til. Derfra definerer vi et konkret mål, som vil blive en rød tråd gennem terapiforløbet. Da størstedelen af en forandringsproces foregår mellem vores samtaler - i dit ”levede” liv i hverdagen - vil jeg give dig konkrete redskaber og strategier, som du kan øve fra session til session. Det er min overordnede passion som psykolog, at skræddersy et effektfuldt terapiforløb til lige præcis dig, for at hjælpe dig bedst muligt.

 

Jeg ser frem til at tage imod dig i min klinik, og hjælpe dig godt videre i livet.

Varmt velkommen hos mig 😊

 

Kærlig hilsen,

Silke Rosenørn

bottom of page