top of page

Enkelfobi

Enkelfobi er karakteriseret ved frygt for afgrænsede objekter eller specifikke situationer samt undgåelse af disse. Det kan fx være angst for dyr, højder, torden, mørke, flyvning, lukkede rum, besøg på offentlige toiletter, indtagelse af visse madvarer, tandlægebesøg, synet af blod eller kropsskade. Man vil opleve kropslige angstsymptomer ved udsættelse for objektet/situationen, og der er en erkendelse af, at angsten eller undgåelse er overdreven. 

 

Kan du relatere til ovenstående symptomer, er der heldigvis god og effektiv hjælp at hente. Kognitiv adfærdsterapi er en evidensbaseret terapiform, dvs. at forskningsstudier har dokumenteret, at denne tilgang har rigtig god effekt ift. at behandle fobier. Som specialist i kognitiv adfærdsterapi kan jeg hjælpe dig med at blive fri af enkelfobi.

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby terapi

Hvis du oplever symptomer på enkelfobi, står jeg klar til at hjælpe dig

Enkelfobi, også kendt som specifik fobi, er en intens, irrationel frygt for et bestemt objekt eller situation, som ofte vil medføre undgåelse af objektet eller situationen. Denne frygt kan være så overvældende, at det påvirker din hverdag og velvære. Det kan være alt fra frygt for højder, at flyve, små rum, mørke, dyr (fx edderkopper), nåle, blod, tandlægebesøg osv. Men husk, du er ikke alene, og der er effektiv hjælp at hente.

 

Som erfaren psykolog med speciale i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi, kan jeg hjælpe dig med at forstå og håndtere din fobi. Er du klar til et liv uden fobisk angst? Så er du meget velkommen til at booke en terapisession, så vi sammen kan arbejde henimod et liv, hvor din fobi ikke længere fylder i hverdagen.

Forskellige angstlidelser

Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, som den du er - med en imødekommende, nærværende og positiv energi fra min side.

Terapien skal være meningsgivende for dig, og have et klart formål. Vi vil derfor i første samtale og med en åben nysgerrighed fra min side afdække den problemstilling, du aktuelt ønsker hjælp til.

Derfra definerer vi et konkret mål, som vil blive en rød tråd gennem terapiforløbet, og jeg vil give dig konkrete redskaber og øvelser, som du kan øve fra session til session.

bottom of page