top of page

Sygdomsangst

Sygdomsangst er karakteriseret ved vedvarende optagethed af muligheden for at have en eller flere alvorlige eller fremadskridende fysiske sygdomme. Normale kropslige fornemmelser og tegn fortolkes ofte som abnorme og ubehagelige. Opmærksomheden herpå er forstyrrende ift. at fungere normalt i hverdagen og fører til lægebesøg, undersøgelser og behandling. Man vil typisk ikke godtage eller acceptere lægers forsikringer om, at der ikke er en fysisk forklaring på tilstanden. 

 

Kan du relatere til ovenstående symptomer, er der heldigvis god og effektiv hjælp at hente. Kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi er begge evidensbaserede terapiformer, dvs. at forskningsstudier har dokumenteret, at disse tilgange har rigtig god effekt ift. at behandle sygdomsangst. Som specialist i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi kan jeg hjælpe dig med at blive fri af sygdomsangst.

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby terapi

Hvis du oplever symptomer på sygdomsangst, står jeg klar til at hjælpe dig

Har du bemærket, at du konstant bekymrer dig om dit helbred, selv når læger forsikrer dig om, at alt er fint? Dette kan være tegn på sygdomsangst, også kaldet helbredsangst, en lidelse, der kan være både udmattende og overvældende. Men husk, du er ikke alene, og hjælpen er inden for rækkevidde.

 

Sygdomsangst er en tilstand, hvor man er ekstremt bekymret for at have en alvorlig sygdom, selvom der ikke er nogen medicinsk grund til det. Disse bekymringer kan være så intense, at de forstyrrer din dagligdag, din søvn og dine relationer.

 

Disse konstante bekymringer om helbredet kan føles uoverstigelige, men det er vigtigt at huske, at sygdomsangst kan behandles effektivt. Som erfaren psykolog, specialiseret i både kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi, er jeg her for at hjælpe dig med at forstå din sygdomsangst og finde strategier til at håndtere og reducere angsten.

 

Er du klar til at tage det første skridt mod et liv med mindre bekymring for sygdom? Så er du meget velkommen til at booke en terapisession, så vi sammen kan arbejde henimod et liv, hvor sygdomsangst ikke længere styrer din hverdag.

Forskellige angstlidelser

Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, som den du er - med en imødekommende, nærværende og positiv energi fra min side.

Terapien skal være meningsgivende for dig, og have et klart formål. Vi vil derfor i første samtale og med en åben nysgerrighed fra min side afdække den problemstilling, du aktuelt ønsker hjælp til.

Derfra definerer vi et konkret mål, som vil blive en rød tråd gennem terapiforløbet, og jeg vil give dig konkrete redskaber og øvelser, som du kan øve fra session til session.

bottom of page