top of page

Angst

Angst er en naturlig reaktion på trussel og fare, som alle mennesker oplever i deres liv. Men når angsten er ude af proportioner i situationer, hvor der ikke er reel fare på færde, og medfører hel eller delvis undgåelse af angstudløsende situationer, er der tale om en angstlidelse. Der findes en række forskellige angstlidelser, heriblandt panikangst, generaliseret angst, sygdomsangst, social angst, OCD, PTSD, agorafobienkelfobi og eksamens-/præstationsangst.

Kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi er begge evidensbaserede terapiformer, dvs. at forskningsstudier har dokumenteret, at disse tilgange har god effekt ift. at behandle angst. Som specialist i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi kan jeg hjælpe dig med at blive fri af angsten.

Læs mere om de forskellige angstlidelser her.

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby terapi

Hvis du oplever symptomer på angst, står jeg klar til at hjælpe dig

Oplever du konstante bekymringer, uro eller pludselige panikanfald? Disse er nogle af symptomerne på angst - en tilstand, mange mennesker oplever i løbet af deres liv.

 

Angst er en naturlig reaktion på fare og trusler, men når denne følelse bliver konstant og begynder at påvirke din dagligdag, kan det udvikle sig til en angstlidelse. Det kan føles som om, du er fanget i en cyklus af bekymringer, ubehag, uro og kropslige angstsymptomer, hvilket kan være udmattende og medføre undgåelse af de angstudløsende situationer, hvilket i høj grad kan indskrænke din livskvalitet.

 

Symptomerne på angst kan variere, men inkluderer ofte en følelse af uro, ubehag, hjertebanken, trykken for brystet, ondt i maven, frygt for, at noget dårligt vil ske, samt undgåelse af det frygtede. Det kan påvirke alle aspekter af dit liv, fra dit arbejde og studier til dine relationer og fritid.

 

Men du er ikke alene, og der er hjælp at hente. Som erfaren psykolog specialiseret i både kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi, er jeg her for at hjælpe dig med at forstå og håndtere din angst, så du kan genfinde roen og glæden i dit liv.

 

Er du klar til at tage det første skridt mod et liv med mindre angst? Så er du meget velkommen til at booke en terapisession, så vi sammen kan finde den bedste vej for dig til et liv, hvor angst ikke længere styrer.

Forskellige angstlidelser

Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, som den du er - med en imødekommende, nærværende og positiv energi fra min side.

Terapien skal være meningsgivende for dig, og have et klart formål. Vi vil derfor i første samtale og med en åben nysgerrighed fra min side afdække den problemstilling, du aktuelt ønsker hjælp til.

Derfra definerer vi et konkret mål, som vil blive en rød tråd gennem terapiforløbet, og jeg vil give dig konkrete redskaber og øvelser, som du kan øve fra session til session.

bottom of page