top of page

Depression

Depression er kendetegnet ved kernesymptomerne nedtrykthed, nedsat lyst og interesse, samt nedsat energi og øget træthed. Dertil kommer symptomer som nedsat selvtillid og selvfølelse, selvbebrejdelser og skyldfølelse og i nogle tilfælde tanker om død eller selvmord. Man kan opleve koncentrationsbesvær, og ofte søvnforstyrrelser og ændret appetit. Depression ses som et spektrum med let, moderat og svær sværhedsgrad.

 

Kan du relatere til ovenstående symptomer, er der heldigvis god og effektiv hjælp at hente. Kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi er begge evidensbaserede terapiformer, dvs. at forskningsstudier har dokumenteret, at disse tilgange har rigtig god effekt ift. at behandle depression. Som specialist i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi kan jeg hjælpe dig med at finde vej ud af depressionen.

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby terapi

Hvis du oplever symptomer på depression, står jeg klar til at hjælpe dig

Oplever du vedvarende tristhed, håbløshed eller en mangel på interesse i ting, du engang nød? Dette kan være symptomer på depression, en alvorlig tilstand, der kan gøre hverdagen meget udfordrende. Men husk, du er ikke alene, og der er hjælp at få.

 

Depression er en affektiv forstyrrelse, der går ud over almindelige op- og nedture. Det påvirker dine følelser, tanker og adfærd, hvilket kan gøre almindelige aktiviteter, som at spise, sove, arbejde eller være social, svære. Symptomerne kan variere fra let til svær grad og inkluderer en vedvarende følelse af tristhed, tab af interesse eller motivation, nedsat energi og øget træthed, appetit- og søvnforstyrrelser samt følelser af værdiløshed.

 

Selvom depression kan føles overvældende, er der effektive behandlinger tilgængelige. Som erfaren psykolog, specialiseret i kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi, er jeg her for at hjælpe dig ud af depressionen. Jeg hjælper dig med at forstå din depression og finde effektive strategier til at forbedre din mentale sundhed, og forebygge tilbagefald.

 

Er du klar til at tage det første skridt mod et liv uden depression? Så er du meget velkommen til at booke en terapisession, så vi sammen kan finde lyset for enden af tunnelen og ud på den anden side af depressionen.

 

Behandlingsområder

Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, som den du er - med en imødekommende, nærværende og positiv energi fra min side.

Terapien skal være meningsgivende for dig, og have et klart formål. Vi vil derfor i første samtale og med en åben nysgerrighed fra min side afdække den problemstilling, du aktuelt ønsker hjælp til.

Derfra definerer vi et konkret mål, som vil blive en rød tråd gennem terapiforløbet, og jeg vil give dig konkrete redskaber og øvelser, som du kan øve fra session til session.

bottom of page