top of page

Tankemylder, bekymring og grubleri

Tankemylder indebærer en nærmest konstant strøm af tanker, oftest negative tanker som bekymringer om fremtiden eller grubleri og rumination over fortiden. Denne tendens til overtænkning er typisk meget drænende og vil som regel have følelser af angst og tristhed til følge, og vil som konsekvens medføre nedsat livskvalitet og livsglæde.

 

Kan du relatere til ovenstående, er der heldigvis god og effektiv hjælp at hente. Metakognitiv terapi kan foruden at behandle psykiske lidelser, også anvendes til at reducere tankemylder og en generel tendens til bekymring og grubleri med rigtig god effekt. Som specialist i metakognitiv terapi kan jeg hjælpe dig med at reducere bekymring og grubleri og blive fri af tankemylder.

Metakognitiv & Kognitiv Psykolog, Lyngby terapi

Hvis du oplever tankemylder, bekymring og grubleri, står jeg klar til at hjælpe dig

Tankemylder, bekymring og grubleri er mentale tilstande, som mange af os oplever. Det kan føles som en endeløs strøm af tanker, der hele tiden snurrer rundt i dit hoved, ofte med et negativt eller bekymrende indhold. Tankerne kan opleves som svære at kontrollere, og kan forstyrre din evne til at fokusere, være nærværende, slappe af, eller falde i søvn.

 

Som erfaren psykolog med speciale i metakognitiv terapi, er jeg her for at hjælpe dig med at håndtere og reducere bekymring, grubleri og det konstante tankemylder. Metakognitiv terapi fokuserer på, hvordan du tænker, snarere end hvad du tænker - og er en effektiv metode til at mindske det mentale pres og tankemylder. Metakognitiv terapi handler i mindre grad om indholdet af tanker, og mere om hvor meget opmærksomhed og tid vi giver visse tanker. Fokus er altså i højere grad på tankeprocesser og tænkningsstile som fx bekymring, grubleri og trussels-monitorering. I metakognitiv terapi arbejder vi med at reducere disse tænkningsstile og udfordre ”meta-antagelser”, som betyder, hvad vi tænker om vores egen tænkning, og de overbevisninger vi kan have om vores egne tankeprocesser. 

 

Er du drænet af tankemylder, bekymring og grubleri? Så er du er meget velkommen til at booke en terapisession, så vi sammen kan arbejde henimod et liv med mere mental ro og klarhed, samt øget energi og livskvalitet.

Behandlingsområder

Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt, som den du er - med en imødekommende, nærværende og positiv energi fra min side.

Terapien skal være meningsgivende for dig, og have et klart formål. Vi vil derfor i første samtale og med en åben nysgerrighed fra min side afdække den problemstilling, du aktuelt ønsker hjælp til.

Derfra definerer vi et konkret mål, som vil blive en rød tråd gennem terapiforløbet, og jeg vil give dig konkrete redskaber og øvelser, som du kan øve fra session til session.

bottom of page